NOKI Tarjoilualusta

NOKI Tarjoilualusta

Pikimusta kevyesti kaareutuva tervalepästä käsityönä valmistettu puinen tarjoilualusta. Tämä puinen tarjoilualusta on valmistettu satoja vuosia vanhalla japanilaisella hiillostustekniikalla, jossa puun pinta poltetaan täysin hiiltyneeksi, jolloin saadaan aikaiseksi luonnollisesti kosteutta, homeita ja lahoa kestävä uskomattoman kaunis pinta.

NOKI tarjoilulankku sopii hyvin esim. sushin tai tapaksien tarjoiluun. Käsintehdyt tarjoilulaudat ovat paitsi kauniita, myös ekologisia ja hygienisia.

Hanki sinäkin suomalaisesta puusta käsityönä valmistettu tarjoilualusta. Kaikki leikkuu- ja tarjoilualustamme on käsitelty valmistusvaiheessa parafiiniöljyllä.

NOKI tarjoilualustan koko on noin 40x20cm, tarjoilulaudan paksuus on 1.5-2cm. Huom. mitat ovat noin mittoja ja saattavat vaihdella jonkin verran.

Huomiothan, että jokainen tuote on luonnonmateriaalista johtuen yksilöllinen tuote. Esim. puun syykuvio vaihtelee, eikä ole juuri kuvassa olevan kaltainen.

65,00 

Varasto loppu

ILMAINEN TOIMITUS POSTIN NOUTOPISTEESEEN TAI AUTOMAATTIIN!

Shou Sugi Ban -tekniikka, mikä se on?

Shou Sugi Ban on vanha japanilainen tekniikka jolla puuta hiillostamalla saadaan aikaiseksi kosteutta, homeita ja lahoa todella hyvin kestävä pinta. Tekniikkaa on käytetty Japanissa vuosisatoja puisissa rakenteissa, joilta on vaadittu äärimmäistä sään- ja kosteuden kestävyyttä.

Tarjoilualustan hoito-ohje:

Tarjoilualustat on öljytty parafiiniöljyllä valmistusvaiheessa ja ovat valmiita heti käytettäviksi.

Käytön jälkeen pese tarjoilualusta molemmin puolin. Pestessä ainoastaan tarjoilualustan yläpuoli, alkaa lauta ajan mittaan taipumaan. Kuivaa tarjoilualustan molemmat pinnat pesun jälkeen ja jätä lauta kuivumaan väljästi yön yli.

Huolla puista tarjoilualustaasi öljyämällä se säännöllisesti parafiiniöljyllä, vähintään 2-3 kk:n välein, näin toimimalla saat siitä elinikäisen keittiövälineen. Parafiiniöljyä saat hankittua esim. rautakaupoista tai apteekeista.

Säännöllisellä öljyämisellä tarjoilulautasi saa vettä hylkivän kauniin pinnan ja hyvin pitkän käyttöiän.

Älä koskaan laita puista tarjoilualustaa astianpesukoneeseen!