Kuvaus
Shou Sugi Ban -tekniikka, mikä se on?
Shou Sugi Ban on vanha japanilainen tekniikka jolla puuta hiillostamalla saadaan aikaiseksi kosteutta, homeita ja lahoa todella hyvin kestävä pinta. Tekniikkaa on käytetty Japanissa vuosisatoja puisissa rakenteissa, joilta on vaadittu äärimmäistä sään- ja kosteuden kestävyyttä.
Tarjoilualustan hoito-ohje:
Tarjoilualustat on öljytty parafiiniöljyllä valmistusvaiheessa ja ovat valmiita heti käytettäviksi.
Käytön jälkeen pese tarjoilualusta molemmin puolin. Pestessä ainoastaan tarjoilualustan yläpuoli, alkaa lauta ajan mittaan taipumaan. Kuivaa tarjoilualustan molemmat pinnat pesun jälkeen ja jätä lauta kuivumaan väljästi yön yli.
Huolla puista tarjoilualustaasi öljyämällä se säännöllisesti parafiiniöljyllä, vähintään 2-3 kk:n välein, näin toimimalla saat siitä elinikäisen keittiövälineen. Parafiiniöljyä saat hankittua esim. rautakaupoista tai apteekeista.
Säännöllisellä öljyämisellä tarjoilulautasi saa vettä hylkivän kauniin pinnan ja hyvin pitkän käyttöiän.
Älä koskaan laita puista tarjoilualustaa astianpesukoneeseen!
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.